To mastering είναι η τελευταία δημιουργική διαδικασία διαμόρφωσης ενός album ή μεμονωμένων κομματιών.
Είναι το τελικό φινίρισμα, στο οποίο βελτιστοποιείται το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και σε αρμονία με όλα τα υπόλοιπα.
Στη διαδικασία αυτή, απαιτούνται το βαθύ κριτικό άκουσμα και η προσοχή στην συνολική εικόνα.

 Συνήθως ενα καινουργιο-ουδέτερο ζευγαρι αυτια απ' αυτό του mixing engineer βοηθάει στην σωστή αντιμετώπιση των κομματιών.
 Στο mastering ο ήχος ενισχύεται και μικρά ή μεγάλα προβλήματα (συχνοτικά, φάσης, δυναμικά, στερεοφωνίας) διορθώνονται, ενώ το πιθανό restoration αναλαμβάνει την αφαίρεση ή μείωση θορύβων και ανεπιθύμητων ατελειών (clicks, pops κλπ). Είναι σημαντικό κάθε κομμάτι να διορθωθεί και να οξυνθεί και όλα τα κομμάτια να ομογενοποιηθούν.
 Εκεί επίσης καθορίζεται η τελική ένταση των τραγουδιών και εδώ ακριβώς τίθεται το ζήτημα του loudness war,
(βλ. The Loudness war και Wiki: Loudness War)

το φαινόμενο δηλαδή του ανταγωνισμού για υπερβολικά ψηλή μέση ένταση, με την ποιότητα και το δυναμικό εύρος να υποφέρουν.
 Ενώ στη σύγχρονη μουσική δεν υπάρχει λόγος να κινούμαστε σε πολύ χαμηλά επίπεδα έντασης, καλό είναι είναι να βρίσκουμε την σωστή ισσοροπία ποιότητας-έντασης και να μένουμε εκεί. Έτσι ένα  σωστό master μπορεί να κυμαίνεται περίπου από -14 εως -10 db rms χωρίς να υποφέρει περισσότερο απ' ότι είναι ανεκτό.
Να σημειωθεί οτι τα πάντα εξαρτώνται από τις περιστάσεις και οτι κάθε μουσικό κομμάτι είναι ξεχωριστό επιτρέποντας διαφορετικά επίπεδα clipping και limiting.

 Ενώ δεν είμαστε ένα αφοσιωμένο μόνο στο mastering studio, βλέπουμε και κατανοούμε την ανάγκη καλλιτεχνών και μουσικών για ολοκληρωμένη επεξεργασία σε ένα σύνολο μίξης και mastering.
 Έτσι εγγυούμαστε πως μπορεί να γίνει το καλύτερο από μέρους μας είτε ενδιαφέρεστε για μιξη και mastering στα ίδια κομμάτια, είτε μόνο για mastering. Στόχος συχνά είναι ένα ποιοτικό ολοκληρωμένο πακέτο από το ελαφρύ editing και την μίξη ώς το mastering και το τελικό converting.
 Στην εποχή της κυριαρχίας των daw (digital audio workstation) μπορεί συχνα στο mastering να προστεθεί η αναλογική "ζεστασία" που λείπει από τις μίξεις και ηχογραφήσεις σας, είτε αυτό είναι το ελαφρύ driving ενός ποιοτικού αναλογικού summing mixer έιτε ένα καλό tape emulation. Αν αυτό επιθυμείτε από μας, απλά ζητήστε το!