Το Parallel ή New York compression είναι μια κλασσική, δυναμικής φύσης τεχνική, συχνά χρήσιμη στη μίξη ή τον ζωντανό ήχο. Προσφέρει όγκο και δυναμική εξισορρόπηση και λειτουργεί χωρίς να τροποποιεί το αρχικό σήμα.
 Είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από το 1965, ο όρος parallel compression δώθηκε αργότερα από τον Bob Katz, ενώ ο όρος New York compression προέκυψε μετά από την έντονη χρήση της τεχνικής από Νεοϋρκέζους engineers.
 Το p.c. λειτουργεί μιξάροντας ένα σκληρά compressed σήμα μαζί με  το αρχικό uncompressed ή ελαφρώς compressed σήμα. Μ' αυτό τον τρόπο δεν παρεμβαίνουμε (ή παρεμβαίνουμε λίγο) στο αρχικό σήμα,  φέρνουμε όμως ψηλότερα σε ένταση τα χαμηλότερα σημεία του. Πετυχαίνουμε έτσι ένα φυσικό αποτέλεσμα κρατώντας σε σωστά επίπεδα τις δυναμικές μας, αποφεύγωντας ένα ανεξέλεγκτο ακομπρεσάριστο σήμα με ένταση που αυξομειώνεται.
 Το new york compression λάμπει σε drum/percussion busses, μπάσα και φωνές. Ακριβώς δηλαδή στις περιπτώσεις που συχνά κυνηγάμε έναν ογκώδη γεμάτο ήχο, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε τα transients.
 Η ίδια, ουσιαστικά, μέθοδος parallel compression συναντάται στους compressors που διαθέτουν wet/dry λειτουργία. Εδώ επιτυγχάνουμε ακριβώς το ίδιο, τοποθετώντας ένα compressed (wet) σήμα κάτω απ το αρχικό (dry) και επιλέγοντας την μεταξύ τους ισσοροπία.
 Παράλληλα με το κλασσικό compression που συμπιέζει τα peaks ενός σήματος και μετά αυξάνουμε την συνολική ένταση (εξισσοροπούμε δηλαδή και μικραίνουμε το δυναμικό εύρος) το p.c. είναι μια καλή εναλλακτική όταν χρησιμοποιηθεί σωστά στα κατάλληλα σημεία, χωρίς φυσικά να είναι πανάκεια.